5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı kilidi itimat kilidi olarak malum ve bapnın içeriden hariçya gerçek açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbirliıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında yakın bir fen ile yerleştirilmesi, yangın simultane tasarrufı kolaylaştırır.

Yangın Kapısının üzerinde ürkü amerikan bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. ürkü pas ivedi gidiş çabucak kapının olabilir olan en az saat kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Hatta, sertifikalı yangın bapsı fiyatları değişikdır. Bununla müşterek iş adımları alelumum şunları muhtevaerir:

Z tipi yangın merdiveni, zikzak yahut "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen kocaoğlanrt edici bir tasarımdır. Bu dizayn, umumiyetle her seviyede istikamet bileğhizmettiren bir saf açılı iniş ve merdiven kucakerir ve az yahut sıkziya alanlarda kayranın velut bir şekilde kullanılmasını esenlar.

Uslu kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması umulur yangın ve benzeri ivedili durumlarda önlem temizlemek en önemli tedbirlerin başında hasılat.

Merdivenin, sezon şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile imal edilmelidir.

Yangın kapılarının asli görevi insanları yangın simultane zemine sağlıklı şekilde iblağ etmek evetğu midein, muhtemel olan en kısaca sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini elde etmek amacıyla önlem hileınmaktadır.

Başkaca, adi yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyarıyorlar.

Yangın kapısının (acil çıkış kapısının) asıl amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide yapılmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir berkndaki kötü, yangın, gaz yağı vs. kabilinden durumlarda bir anlamda izolasyon esenlayarak bu aksi koşulların öteki katlara intikalini karışmak veya mümkün olduğu derece geciktirmektir.

Mafevkda arsa düzlük özellikler; yangın kapılarında yer vadi fen özelliklerdendir. Bu özellikler sebebiyle yangın mahalinden çıkış dair ve yangının hariçya sızmaması dair önlem düzenınmış olacaktır. Özellikle yangın muhtemellığı etkili olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunduğu her türlü alanlarda; yangın baplarının alan alması da zorunu kılınmıştır.

Yangın kapısı kilidi takılırken dikkat edilmesi müstelzim en önemli uzuv ürkü pas ile uyumlu Yangın Merdiveni Kapısı olması, ürkü bara kısaca yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin manasıza düşmesidir.

Yangın Bapları ısı ve tütün sızdırmadığı kucakin insanoğluın dumandan zehirlenmesine yük olan ivedi durum kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha parçalanmamış cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında yaman ve alevlerin diğer alanlara yayılmasını önlemek dâhilin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında esrarın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yanıcı gereç bâtınermeyen ve taliıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, taçıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, su sprey ve benzeri sair otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi kuruluşlmayabilir.

Report this wiki page